Hey Delaila

Friday, November 25, 2011

DOA TASBIH KIFARAH    

JOM AMALKAN

Saturday, October 22, 2011

   MENCARI KENIKMATAN


Sedarkah kita ttg kenikmatan yang Allah berikan???
Nikmat yg selalu kita terlepaspandang kerana sering saja dikurniakn kpd kita sehingga apabila nikmat itu ditarik balik, barulh kita sedar... betapa besarnya nikmat ALLAH s.w.t


   Waktu- waktu yang penuh nikmat adalah apabila:
kita dapat makan ketika kita berasa amat lapar, ketika kita minum apabila kita rasa sangat dahaga, selepas kita sihat daripada sakit, apabila kita berhadas besar selepas berharian tidak melaksanakannya, selepas berhadas kecil setelah menahan beberapa lama dan...buang angin... hehehehhh...
   Bukan itu sahaja, nikmat seharian yang kita sedar tak sedar iaitu
1) melihat
2) mendengar
3) bernafas
4) merasa
5) menghidu
6) menyentuh
7) berjalan
Maka, bersyukur dan berterima kasihlah kepada Allah s.w.t atas kurniaanNYA.
Ya Allah Ya Tuhan Ku ampunkanlah dosa-dosa hamba-Mu ini~
sesungguhnya hamba-Mu ini insan yang lemah lagi mudah lupa
tunjukkanlah hamba-Mu ini jalan yang benar lagi lurus seperti yang telah Engkau tunjukkan kepada orang beriman lagi soleh.. Amin..

Saturday, October 15, 2011

AIDILADHA PROMOTION!!


Add caption











Specifications:-
3 pieces:- Top (2.5m)+ bottom (2.0m)+ shawl (2.5m)
Material type: Pure Crepe with brasso+ beads
Price: RM1461/= but PROMOTION PRICE: RM 999.00 only; booking price: RM500.00 only
For boutiques , we can give best offer price. Plz email me for details to jalee_id@yahoo.com
Terms & Conditions apply
While stock last!
Posted by Picasa
AIDILADHA PROMOTION!!


High Quality Pure Crepe Saree

don't you limit it, try make a baju kurung, kebaya etc.

Pure Crepe Saree (Top; 2.5mtrs)


shawl/bottom/top Pure Crepe Saree


 (shawl; 2.5mtrs)

price: RM540 (previous) but NOW, RM 400 
Booking Price: RM 250.00
email me to make a booking

Tuesday, August 16, 2011


TEMPAHAN DIBUKA SEPANJANG MASA

AGAR- AGAR KRISTAL

 
RM13/ 330g
AGAR- AGAR KRISTAL
(Kurang Manis dah rasa nak lagi...)

 
  • Harga tidak termasuk kos penghantaran. (RM 10.00)
  • Pesanan minima 10 bekas 
  • Tiada cas penghantaran sekiranya mengambil di pick up point kami.
  • Hubungi kami di jalee_id@yahoo.com

Sunday, July 17, 2011

RAYA SALE!!!

KERONGSANG (BROOCHES)
Korean Brooches



RM43 per set

RM58.00 each


High Quality 
COTTON FABRICS !! 

Color: Green


Color : Orange


Color: Pink

Soft Cotton Fabrics ,
Length : 4 meters
3 different colors
HURRY , Grab it TODAY !!
RM75.00 only



Wednesday, April 20, 2011

DaH naK TiDo ke? 



Baca ni dulu....
Kalau dalam filem Inggeris kita tgk adegan menidurkan anak2 , mereka akan membacakan buku2 cerita 'fairy tale' iaitu kisah2 fantasi yang menggambarkan hero@prince charming menyelamatkan heroin @ princess cthnya snow white, cinderella,  dan banyak lagi...


TAHU Kenapa??
Ini kerana melalui penceritaan itu, ianya akan merangsang minda separa sedar kanak2 agar memasukkan elemen2 positif yang terdapat pada watak hero tadi iaitu gagah, berani, kacak, tampan dalam minda kanak2. Apabila tiap2 malam dibacakan dengan crite2 yang positif , sedikit sebanyak ianya akan mempengaruhi dan membentuk karektor anak2 ini.
Mungkinkah dgn sbb ini, anak2 mat salleh lebih bertanggungjawab dan gentlemen??


Ha, itu kalau dalam dalam movie inggeris, tapi kalau dalam cite melayu?? baca doa dulu sblm tido... kan2?


Adalah lebih baik kalau kita mendidik anak2 sebelum tido dgn bacaan2 doa dan zikir2. Kita juga boleh juga menngunakan kaedah di atas td dengan menukarkan dari crite2 fairy tale ke cerita2 berkisahkan penjuang islam spt Abu Bakar As-Siddiq, Umar Al-khattab etc atau kisah Rasullulah S.A.W yang mempunyai sifat2 yang positif yang patut dijadikan icon.


Sy percaya ada ibu2 yang telahpun mempraktikkannya. Kepada ibu2, syabass diucapkan! :))


PERKARA YG PATUT DILAKUKAN SBLM TIDO


1) Baca lah ayat menghalau syaitan- A'uzubillah..
2) Bismillah
3) Ayat Kerusi
4) Al-fatihah
5) 3 Qul

jgn lupa set kan perkara2 positif yang kita nak lakukan untuk hari esok cthnya:- "esok saya nak sampai ofis awal n bersemangat!!"



kalau susah nak tido , no need to counting sheeps..tapi bacalah zikir2 hingga tertido... :) 


ps: mulakan dari hari ini, kalau esok mungkin anda akan terlupa...

Friday, April 1, 2011

ANDA seorang yang sentiasa berINGAT??


Walaupun anda sentiasa beringat dalam sesuatu perkara, pasti anda akan terlupa jua pada satu ketika ... betul tak?
  •        Sentiasa INGATTT..., ermmmm, tak mungkin...
  •        INGAT, ingat , peh tu lupa; perkara biasa
  •        INGAT, lupa, lupa; perkara yg dibuat2? ye ker?
  •        asyikkk saje LUPA? ermmmm... sabar jelah!

Kalau selalu je lupa, dah dekatlah tu ngan pykt ALZHEIMER (dlm bhs saintifik), dalam bhs melayunya kita panggil NYANYUK! hati- hati ye...

Profesor sy bagi tahu, kalau nak tahu kita ni hampir2 nyanyuk ke tak, buat ujian ini;-
1) ambil pen & kertas
2) lakarkan jam analog (seperti gambar dibawah) cth: jam 1.50pm
3) anda mesti mampu mengingat nombor2 wajib pada jam tersebut dan susunatur jarum

Ini kerana, pesakit Alzheimer tidak mampu berbuat demikian !


TAHUKAH anda, pesakit- pesaki Alzheimer dirawat dengan menggunakan kaedah KETUK KETAMPI! percaya tak? 
Patutlah dalam drama LABU LABI, bila driver n tukang masak Hj Bakhil tu buat salah, asyik kene denda ketuk ketampi je... kasi ingattt skit!
Mungkin dengan kaedah ini, ia merangsang urat2 saraf dan pengaliran darah agar berjalan lancar.. ha, apa lagi? amalkan lah...
dan, perasan atau tidak, budak2 yang cikgu suruh ketuk ketampi masa kecik2 dulu, semuanya bijak2 belaka....

Kalau kita ni jenis pelupa, abah sy pesan...
1) buatlah catitan/ senarai
2) amalkan , slalu baca@ ulangkaji kalau bab belajar & mengingat
3) tampal kat dinding@ tempat yg senang dilihat ( tp skang dah ada reminder kat dlm hset... ;) )

Bagaimana nak kuatkan daya ingatan?

1) Pemakanan
- makanan yang baik & berkhasiat spt kismis, minyak ikan cod, Vit. B/ B3
- elakkan makan kepala ikan, makan semut, makan organ dalaman

2) Amalan
- membaca Al-Quran
- Doa penerang hati
- Zikir
- Membaca berulang- ulang

3) Pandangan mata
- melihat perkara yang baik2
- elak melihat sesuatu yg tidak elok malah tgk haiwan mengawan pun tak syesuaii!

4) Senaman
- buatlah senaman2 ringkas (pun ok juga..)

5) Brain exercise
- pengiraan, jgn pakai calculator je..
- bermain puzzle
- atau pun soduku

hah, selamat mencuba! tk.
ps: untuk pembacaan sahaja percaya jangan!terbukti setelah anda sendiri melakukannya!






Thursday, March 17, 2011


Jangan Bersedih,
           Jadilah WANITA yang paling BAHAGIA
DR. AIDH BIN ABDULLLAH AL-QARNI

Berjaya gaklah saya baca buku ni sampai habis. Jadi saya nak kongsi skit ttg buku nie dgn anda agar dapat di manafaatkan bersama... sikit je tau...dari sudut pemahaman saya lah...

Saya mulakan dengan kata- kata KRISTAL

KRISTAL 9
- Basahilah bibirmu dengan zikir kpd ALLAH, memohon ampun dan berselawat keatas Rasullullah S.A.W. Dengan itu, kau akan bertemu dengan kebahagian yg meliputi hati mu.

KRISTAL 8
- Mohonlah kpd Allah kerana Allah menyelamatkan kita dari segala bencana

KRISTAL 7
- Berbuat baik kerana dgn berbuat baik dapat membahagia hati kita

KRISTAL 6
- Hiduplah dengan kesederhanaan

KRISTAL 5
- Tiada org yg lebih bahagia dari org yg beriman kpd ALLAH

KRISTAL 4
-Ikatlah hubungan dengan Allah S.W.T

KRISTAL 3
- Sesiapa yg bertqwa kpd Allah (dgn mengerjakan suruhanNya dan meninggalkan laranganNya), nescaya Allah akan mengadakan baginya jalan keluar( dari segala perkara menyusahkan) Serta memberinya rezeki dari jalan yang tak terlintas... (Surah At-Talaq; Ayat 2-3)

KRISTAL 2
- Lupakan kesedihan dan isilah dgn pekerjaan

KRISTAL 1
- Berhiaslah dengan keindahan, maka anda akan melihat segala yg ada menjadi indah

Friday, January 21, 2011

SOLD
Top outer : Brasso (2.5m)


Top outer/ Lining 2 m)

bottom (2m) / top outer



 bottom/ lining/ top outer
                                                                                               
4 pieces (Lining/outer/ bottom/shawl)

Shawl (2.5m)
                                                
High quality Brasso. Exclusively brought to you. ONLY 1 design & color.
Price: RM 649.90 only.
To book email me. Booking Price: RM 250.00 SOLD!!